20-04-2020

Як правильно купити квартиру в новобудові?

Декілька додаткових порад як правильно купити квартиру в новобудові Рівного, столиці чи будь-якому іншому місті України не бувають зайвими. Особливо, якщо вони від досвідчених експертів на ринку нерухомості. Розпочнемо зі “стандартного набору”, яким керуються не лише успішна команда ріелторів Рухаємо Нерухоме, але і інші фахівці у сфері придбання житла на первинному і вторинному ринках. Отже, топ 3 питань, які варто дослідити в першу чергу, щоб купівля квартири в новобудові перетворилась на інвестицію в затишок і комфорт Вашої сім’ї, а не в сумну хроніку про втрату грошей через махінації аферистів.

Добре подумайте над районом проживання. Якщо якість інфраструктури з точки зору розміщення дитсадків, шкіл, аптек та супермаркетів на Ювілейному, Північному і Боярці принципово не відрізняється, тому що такі об’єкти розміщені в м.Рівне більш-менш рівномірно. То спортивні комплекси і розважальні заклади сконцентровані більше в центральній частині міста, як Пивзавод. Також варто звернути увагу на місцезнаходження дитячих поліклінік, адже молода сім’я з маленькою дитиною щонайменше раз на місяць відвідує педіатра для проведення огляду та обов’язкових щеплень.

Проведіть перевірку надійності забудовника і девелопера. Це критично важливе питання для усіх, хто вкладає гроші в житло, що поки що існує тільки у вигляді проекту. Економія на квадратних метрах очевидна і в деяких випадках сягає практично половини вартості квартири, коли будинок вже повністю зведений та експлуатується. Проте і ризик в рази більший, оскільки на “докотлованному” етапі будівництво може бути і опротестованим, і забороненим, і розпочатись без відповідної дозвільної або іншої документації.

Основні моменти для перевірки - це офіційний сайт забудовника (там мають бути попередньо представлені умови заключення угоди, фотографії ліцензій, експертиз, технічних умов та інших документів. Не зайвим також буде переглянути соціальні мережі: чи є у них успішні проекти, що кажуть власники вже існуючих квартир і т.д.

Обов’язково реально оцініть ситуацію на місці (звичайно, стосується вже збудованого житла). Жодні фото не здатні передати емоцій, які Ви відчуєте в квартирі. Погляньте на все зсередини: чи вважає Ви ці квадратні метри домом, наскільки легко уявити себе там господарем і власником, чи є вже бачення того, яким чином Ви облаштуєте нову квартиру?

Що потрібно знати при купівлі квартири в новобудові?

Зрозуміло, що в три основних поради неможливо вмістити все, що потрібно знати при купівлі квартири в новобудові в Рівному. Так само очевидно, що офіційні сайти відомих у місті забудовників зацікавлені в тому, щоб потенційним покупцям показати лише переваги ринку первинної нерухомості, адже доволі часто за тисячі доларів вони продають не готове житло, а всього лиш 3D-моделі і плани майбутньої багатоповерхівки. Саме тому РухаємоНерухоме вважає своїм обов’язком звернути Вашу увагу на так звані “недоліки придбання житла у новобудові”, тому що ці міфи негативно впливають на важливе рішення, при тому, що не мають під собою серйозного обгрунтування. Отже, які популярні недоліки квартир в нових будинках насправді не варті уваги?

Неможливість вселитись відразу після заключення договору. В реальному житті мало кому вдається почати заповнювати холодильник на наступний день після візиту до нотаріуса. навіть, наприклад, на вторинному ринку, як правило, попередні власники певний час перевозять особисті речі, домовляються про відстрочку, доки не придбають іншу квартиру або переїдуть в інший будинок (район, місто, країну і т. п.). Простіше кажучи - це звичайні реалії ринку.

Нова квартира вимагає ремонту - тобто додаткових капіталовкладень і часу. Ще одна звичайна ситуація для будь-якого ринку житла, що стосується не тільки м. Рівне. Квартира, що вже мала господарів також рідко обходиться без ремонтних робіт. При тому, що їх об’єм значно більший, оскільки включає демонтаж старої сантехніки, шпалер і штукатурки. Крім того, варто додати витрати на винесення та перевезення будівельного сміття, оплати роботи вантажникам і ще цілий список проблем (пошук добросовісних виконавців, прибирання під’їзду після виносу сміття, контроль за роботою).

У нових будинках є проблеми з опаленням і водопостачанням, роботою ліфтів, постійним шумом від зайнятих ремонтом сусідів. Само собою, що буває всяке, але будьмо відверті: нові комунікації - це на довше і на краще. Нова і сучасна електропроводка не перегорає після включення мікрохвильовки, по нещодавно встановленим трубам тече чиста вода, а монолітний каркас прослужить ще 100 років (в той час, як сталінки і хрущовки практично вичерпали свій ресурс ще 15-20 років тому).

Які документи потрібні при купівлі квартири в новобудові?

Найпростіший спосіб дізнатись які документи потрібні при купівлі квартири в новобудові - звернутись за консультацією до юриста або ріелтора. Не варто йти до юриста без паспорта, ідентифікаційного коду та грошей. Насправді, не так критично, які документи будуть у Вас, як які документи при купівлі квартири в новобудові повинен показати продавець. Скоріше за все, доведеться мати справу напряму з забудовником.

Обов’язково перевірте не лише наявність, але і чинність:

  1. Права власності на землю.
  2. Цільове призначення землі.
  3. Дозволи на будівництво.

Оформлення квартири в новобудові

Процес оформлення квартири в новобудові одночасно і радісний, і складний, тому ідеальний варіант - витратити частину грошей на допомогу ріелтора, ніж втратити усе через шахраїв. Не забувайте також про податки при купівлі квартири в новобудові, які залежать від оціночної вартості житла. Купити офіційно двокімнатну квартиру за 40 тисяч гривень сьогодні не вийде і краще не довіряйте тим, хто переконує в іншому.

Стосовно вартості послуг нотаріуса при купівлі квартири, то вона незначна особливо в порівнянні з загальною сумою Ваших витрат). Більш важливим тут є довіра, тому що навіть невеличка, на перший погляд, помилка у кінцевому підсумку може стати вирішальним аргументом у суді і далеко не на Вашу користь. Гарантуйте собі безпечну та успішну угоду - зверніться за допомогою до спеціалістів Рухаємо Нерухоме.

20-04-2020