12-05-2020

Як вибрати квартиру в новобудові для інвестицій або здачі в оренду

Розумні інвестиції в нерухомість Рівного

Вигідні інвестиції в нерухомість - це один з найбільш надійних та простих інструментів для отримання стабільного пасивного доходу. Більше того, на відміну від депозитних вкладів, високоліквідне житло не втрачає своєї вартості, тому що не піддається інфляції. Фахівці агентства Рухаємо Нерухоме провели детальний та багатосторонній порівняльний аналіз, щоб надати вичерпну відповідь на питання:

“Чому вкласти гроші у квартиру в новобудові Рівного - це найкращий з усіх можливих варіантів інвестування?”

Роздумуючи над тим, куди краще інвестувати, в першу чергу потрібно обирати мінімальний ризик, а вже потім орієнтуватись на максимальну рентабельність. Ринки цінних металів, акцій, валютні біржі характеризуються значною волатильністю, тобто подвоїти статок (або втратити все) можна практично в один момент. Ціна квартири в новому будинку може зростати або знижуватись, проте ніколи не дорівнюватиме нулю.

Крім того, успішність інвестора на таких ринках повністю залежить від здатності прогнозувати майбутні події, тобто є повністю невизначеним і неконтрольованим. В той час, як перед придбанням квартири є досить велика кількість варіантів отримати точну інформацію перед інвестуванням:

  • офіційний сайт Мін'юсту - для перевірки будь-якого забудовника або девелопера;
  • реєстр судових рішень;
  • публічна кадастрова карта України;
  • офіційні онлайн ресурси Держархбудінспекції, Держреєстру речових прав на нерухоме майне і т.д.

Перспективи інвестування в будівництво новобудови

Отже, інвестування в будівництво нової багатоповерхівки з метою придбання квартири для її здачі в оренду є найменш ризиковим варіантом серед інших можливих перспектив вкласти гроші. Так, існує немало випадків і банкрутства банків, і будівельних афер. Проте ніхто не зобов’язаний інвестувати в проект (хоча ціна на такому етапі будівництва значно підвищує прибутковість вкладу та скорочує термін його окупності). Квартиру в новобудові м.Рівне можна придбати у зведеному та зданому в експлуатацію будинку, тобто взагалі усунути будь-які ризики.

Зверніть увагу, що обгрунтованість інвестування в первинну нерухомість не лише підкріплено цілим списком документів як право власності на землю, дозвільна документація на будівництво, експертиза проекту будинку, містобудівні умови, обмеження, технічні умови підключення до міських мереж та комунікацій і т. д. Інвестиція у квартиру в новобудові Рівного пропонує низку варіантів, серед яких завжди можна знайти оптимальний для будь-якого бюджету.

Щоб не рекламувати інвестиції в новобудови якогось конкретного забудовника у Рівному і залишити вибір за Вами, експерти Рухаємо Нерухоме склали загальний список параметрів та опис опцій з ними пов’язаних. Щоб вигідно здати квартиру в оренду, потрібно з самого початку чітко визначитись з портретом того, хто її оплачуватиме (студенти на період навчання, бізнесмени у відрядженні, молоді сім’ї, які просто чекають, коли закінчиться ремонт в приватному будинку чи котеджі за містом).

Для максимізації прибутку від здачі в оренду квартири визначтесь з:

  1. Локацією - оренда квартири на Соборній або проспекті Миру дозволить отримати більшу плату орендодавцю за ті самі квадратні метри, ніж в районі Ювілейного, Північного або на Щасливому.
  2. Кількістю кімнат, плануванням та метражем.
  3. Класом житла (економ, комфорт, елітне) і, відповідно, якістю ремонту.

Наскільки вигідною є квартира для здачі в оренду у 2020?

Як правило, забудовники і девелопери пропонують знижки покупцям не лише на ранніх етапах будівництва, але і за умови оплати повної вартості житла. Проте, навіть квартири під виплату залишаються вигідним варіантом. По-перше, коли будівництво завершиться, а Ви сплатите повну суму цінність самого активу зросте. По-друге, розтермінування дозволяє ефективніше використати обмежений бюджет (поступово вкладаючи гроші, не знижується прибуток від майбутньої оренди квартири). По-третє, квартира під оренду - це не зобов’язання, відповідно, придбавши житло напряму від забудовника за нижчою ціною на етапі будівництва, згодом її можна перепродати і отримати, щонайменше, вигоду у 30%. Хоча це вже не зовсім стосується нашої теми.

Отже, підіб’ємо підсумки інвестиційного плану “квартира для здачі в оренду” і почнемо з недоліків. Тут все коротко: їх нема (принаймні суттєвих):

  1. Податки. Згідно з діючим законодавством, сума сплати податку у 2020 році для власника житлової нерухомості до 300 кв.м. за рік становитиме не більше 21 253 грн (1,5% від розміру мінімальної зарплати за кожен квадратний метр). Теоретично, мова йде про 6 квартир площею до 50 кв. м. Навіть після сплати 20% з 5 000 грн (мінімум) щомісячної оренди, орієнтовний дохід перевищує 260 тисяч гривень.
  2. Зниження ціни житлової нерухомості для оренди. У новобудовах використовують сучасні технології, як монолітні і каркасно-монолітні будівлі з запасом міцності у 100 років. В принципі, цього достатньо, щоб навіть при коливаннях на ринку нерухомості дочекатись вигідної для власника квартири ситуації.
  3. Тривалий період окупності. Тут потрібне дещо більш розгорнуте пояснення. Даний показник використовується в бізнесі для періодичної заміни основних засобів за рахунок фонду амортизації, тому що в процесі їх використання відбувається зношування. Наприклад, верстат, незалежно від інтенсивності використання та якості ремонту в будь-якому випадку з часом застаріє і втратить свою цінність. Крім того, для успішної підприємницької діяльності особливу роль відіграє масштабування - збільшення обсягів виробництва та реалізації товарів (робіт, послуг). Для квартири це не зовсім актуально. Адже мова про пасивний дохід практично без додаткових зусиль та ризику банкрутства. А з плином часу інвестиція в квартиру під оренду може легко перетворитись на капітал майбутньої сім’ї для Ваших дітей.

Квадратні метри - це завжди перспектива і щоб отримати найкращий варіант, достатньо розпочати з консультації ріелторів Рухаємо Нерухоме.

 

12-05-2020